د/حسن الشريف
الجنس : عدد الرسائل : 753 العمر : 37 الفرقه : السادسه رصيدي في المنتدي : 2666 تاريخ التسجيل : 28/10/2007
| موضوع: كل ماتحتاجه في شابتر الEnvironmental موضوع رائع انصحكم بقرائته 3/4/2012, 4:59 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الموضوع ده هحط فيه أهم الاسئلة في شابتر الenvironmental +items الاجابة عليها + تسكيمات ...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] Waste... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q1: Medical Waste.. الاجابة * Def * Magnitude in Egypt * classification بسكر Biological Solid..... 3B((Packaging material - Broken furniture - Building demolition residues)) i + Food residues Chemical......3Chemical ((toxic C hemicals - Chemical containers - Chemical cleaning agents ))i Radioactive
*Methods of tt حرق - ضغط - فرز - تعقيم ب(( UVR- Heat - Chemical ))ه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q2: E-Waste ((Electronic waste ))i
الاجابة #Def # e.g.
# Hazards 1- لو اتدفنتWhen disposed in landfills : folloeing substances will pollute ground water: مكتوب ع النت : هوى الرسل ماركة تؤدي الي الفلاح
Nitrate cHromium cOpprr cAdmium aRsenic aSbestose aLumonium Mercury Lead Flourine
2- لو اتحرقت : Inceniration دف produce POPs ((Dioxin - Furanes ))i
+ 2E 3- Exporting
4- Environment pollution by toxins
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q3: Management of waste[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q4: Health hazards related to wastes[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]Housing...[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q1: Basic requirements of zoning in town planning???i
الاجابة
*Def
*Requirements
Convenient
1- Convenient public services 2- Very accepted zoning of city into 3 areas 3- Encroachment of any zone is not allowed 4-Industries away from inhabited area 5-sufficient wide streets & green areas + Sanitary housing ((Q3))i*
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] Q2: Hazards of poor housing??? i الاجابة
*Def *Causes Polu 1- Poor city planning 2- Over population 3- Low SES 4- Urbanization and society instability
*Hazards بتزود حاجتين و بتقلل حاجتين : 1-increase mortality & morbidity نكتب اللي تحتيها م التعريف 2- increase accidents 3- decrease mental & psychological efficiency 4- decrease Physical efficiency [size=12]كلها حاجات بتبدأ بin 3 inadequate "هواء و اضاءة و "space insanitary2 " water , disposal of sewage " Noise
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q3: Requirements of sanitary housing
/Housing quality standards
الاجابة
أكل وهواء و مية و اضاءة +7s
1- site
2-Structure
3- space
4- sanitary facilities
5- smoke detectors
6- Escape system
7- thermal env
8- Air quality
9- Water supply
10- Food preparation
11- Illumination
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Q4: How to solve problem of slums
الاجابة
1- Demolished & recostructed 2- Snitary residental areas 4 low income gps 3- Manage Urbanization problem 4- Family planning +
Q3
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] Food[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] Q1 : Control of food sfety & quality standards..i
1- Food producers
وجبة حيوان الجيران أكل (fish )وميةو بست
-Sanitary animal feed
-Adequate storage of grains
-Avoid raising fish in polluted water
-Avoid use of untreated sewage water
-Usepesticidescorrectly
2- Food establishments
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3-Control of processed food - Samples taken from processed food 4 examination -Imported food not released into markets until proved safe -HACCP system w is series of actions to ensure safety of processed food Principles:i HIdeEme و فرver (هرب يعني )ه 1.Hazard analysis 2.Identify critical control points where hazards can be controlled 3.Establish critical limits 4.Monitour critical control points 5.Establish corrective actions 6.Vertification + 7.Record keeping
4-Food Handlers Regular physical examination Report an illness e.g. Typhoid ,HAV, paratyphoid Maintain good personal hygiene Maintain good hygiene in workplace
5- Food inspectors
6- Consumer's role
Q1: Mention global environmental problems and discuss one of them>>>i
الاجابة
أسد جري ورا أوزو وبوبس علي ارض فيها مية و زبالة
1-Acid rain
2-Green house gases
3-Ozon depletion
4-POPs
5-Land degradation
6-Depletion of water
7- Hazardous wastes
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
|
|